Спортска исхрана

Забрзајте го Вашето спортско закрепнување со колагенските пептиди на Пептан

ПОГОЛЕМИ СПОРТСКИ ПРИДОБИВКИ

Спортот има за цел одржување или подобрување на нашето ниво на функционирање и на кондицијата. За таа цел, мора да го одржуваме нашето тело во добра состојба, од аспект на силата и мускулната маса. Треба да бидеме свесни дека една програма за интензивна обука која има кратко време на заздравување го зголемува ризикот од повреда и истовремено ги зајакнува зглобовите, коските, тетивите и лигаментите – за да се спречи повреда.

Со својот уникатен профил на аминокиселини, колагенските пептиди, инаку чист протеин, содржат високо ниво на аминокиселински глицин, хидроксипролин, пролин, аланин и аргинин – кои овозможуваат конкретни придобивки во спортската исхрана. Накусо кажано, тие овозможуваат повеќе придобивки поврзани со закрепнувањето и со поддршката на сврзното ткиво. (1)

Со својот уникатен профил на аминокиселини, колагенските пептиди, инаку чист протеин, содржат високо ниво на аминокиселински глицин, хидроксипролин, пролин, аланин и аргинин – кои овозможуваат конкретни придобивки во спортската исхрана. Накусо кажано, тие овозможуваат повеќе придобивки поврзани со закрепнувањето и со поддршката на сврзното ткиво. (1)

назад кон врвот