Убавина одвнатре

Убавата кожа однадвор бара здрави основи одвнатре

Вашата кожа и коса кажуваат многу за тоа кои сте, каков е вашиот животен стил, животната средина, исхраната, па дури и каков режим за нега на кожата практикувате. Надворешниот слој на кожата нè штити од ултравиолетовото (UV) зрачење, од штетни хемикалии и инфекции. Дермисот е многу подебел втор слој на кожа и тука ќе го најдеме колагенот. Колагенските влакна во дермисот обезбедуваат инфраструктура за еластинот, кој ја одржува еластичноста на кожата и за хијалуронската киселина која ја задржува влажноста. Стареењето прво се случува тука, пред да биде видливо на површината. Косата се состои од 65 – 95 % протеини. Како што старееме, можно е да дојде до слабеење на влакната на косата, што ги прави покршливи и тие изгледаат помалку сјајни.

Клиничките студии покажуваат дека колагенските пептиди на Пептанот го подобруваат изгледот на кожата и косата кај разни етнички групи и популации.

назад кон врвот