Здраво стареење

Како еден од најистражуваните колагенски пептиди на пазарот, ефикасноста на Пептан во подобрувањето на подвижноста е поддржана со цврсти научни докази

ОСТАНЕТЕ ПОДОЛГО И ЖИВЕЈТЕ ПОДОЛГО

Без разлика дали имате 55, 65 или 75 години, активно се занимавате со разни спортови или едноставно сакате да продолжите со вашите секојдневни активности, како што се шетање куче или прошетка во парк, она што Ви е потребно е функционален мускулно-скелетен систем (кој се состои од зглобови, коски, мускули, лигаменти и тетиви). Додатоците во исхраната или употребата на функционална храна и пијалаци може да помогнат да се постигне превентивен ефект. Колагенот тип 1 и тип 2 е сè повеќе прифатен поради сè поголемиот број на научни докази.

Пептанот овозможува пристап до биоактивни колагенски пептиди кои значат поддршка на широк спектар на сврзни ткива и обезбедуваат директни здравствени придобивки кај целните ткива. Пептан IIm обезбедува конкретна поддршка на зглобовите (1-7)

назад кон врвот