Продажни места

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

a.       Колаген Матрикс Тип 1и2– 2500 МКД

b.       Колаген Говедски Тип 1– 1900 МКД

c.       Колаген Морски Тип 1– 2300 МКД

Сите пакувања се 250гр, шо е препорачана месечна доза

 

Дозирањето е 8гр на ден, или една супена лажица.

 

Едноставно се меша во било каква течност, она што најмногу ви одговара. Може тоа да биде чај, смути, вода, цеден сок….

 

За да се постигнат одредени резултати, препорачано е да се користи 3 месеци па да се направи 3 месеци пауза пред повторно конзумирање.

Колагенот е чист протеин – суплемент во исхраната и е целосно безбеден за конзумирање. Сепак за Вашата состојба молиме да се консултирате со Вашиот лекар за дополнително да ви ги објасни ефектите.

Тип 1 е најчестиот тип на колаген кој сочинува повеќе од 90% од органската коскена маса и опфаќа голем дел од нашата кожа, заби, тетиви, лигаменти, васкуларната лигатура и органите. Со текот на годините организмот престанува да го произведува колагенот, и најдобар начин за внесување е директен чист колаген. Тип 2, ги стимулира хондроцитите, или клетките на рскавицата, да произведуваат дополнителен агрекан (аggrecan) и тип 2 колаген, двете главни компоненти на здравите

Морскиот Колаген на Арбореал е произведен од 100% дива морска риба. Во однос на типот 1, придобивките на Говедскиот и Морскиот се идентични – односно и двата се употребуваат за придобивки на косата, коските, кожата и ноктите. Во последно време според истражувањата, Морскиот Колаген се повеќе се употребува во козметиката поради подобрата абсорпција на пептидите за таа намена.

 

Секако, дури и се препорачува да се конзумира со Витамин Ц за подобра абсорпција на колагенот во организмот.

 

Колагенот е чист протеин – суплемент во исхраната и е целосно безбеден за конзумирање. Сепак поради специфичноста на терапијата која веќе ја примате,  молиме да се консултирате со Вашиот лекар за дополнително да ви ги објасни ефектите.

Сите производи на АРБОРЕАЛ се достапни на онлајн продавницата arboreal.mk. Доколку сакате нарачката можете да ја направите и онлајн – да ни напишете порака на еден од социјалните медиуми (Инстаграм или ФБ) или на нашиот мејл – info@arboreal.mk.

 

Сите цени се со вклучена достава.

 

Секако. Оставете ги Вашите податоци и нашата курир служба ќе ве контактира за доставата.

 

Молиме напишете порака на info@arboreal.mk за што конкретно сте заинтересирани.

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА КОЛАГЕН ПЕПТАН

Колагенот е најзастапениот протеин во телото, кој сочинува приближно 30% од протеините во нашето тело. Колагенот е клучниот структурен протеин кој обезбедува кохезија, еластичност и сила на сите наши сврзни ткива, вклучувајќи ја кожата, тетивите, лигаментите, ‘рскавицата и коските.

 

Во нашите тела има различни типови на колаген, 80 – 90% се тип I, II или III, а најчест е типот I. Дознај повеќе.

 

Кога се хидролизира, колагенот станува високо сварлив и биорасположлив. Добиените колагенски пептиди се биоактивни. Научните студии покажаа дека колагенските пептиди тип 1 и тип 2 можат да придонесат за различни здравствени придобивки, откријте повеќе.

 

Колагенот природно постои во нашите тела и тој е најзастапениот протеин кој се наоѓа во коските, мускулите, кожата и тетивите. Додатоци на колаген вообичаено се однесуваат на колагенски пептиди хидролизирани од природен колаген од животински извори, кои можат да бидат говедско (говедско), свинско (свинско) или риба.Кликнете за да прочитате повеќе.

 

Всушност, кога колагенот се хидролизира, неговата тројна спирала се распаѓа и долгите синџири на амино киселини се разложуваат на мали пептиди на амино киселини кои се апсорбираат, се вари и се доставуваат до нивното место на дејство во нашето тело. Значи, навистина не прави разлика од кој животински извор се произведуваат колагенските пептиди (аминокиселинскиот состав е ист за колагенот од на пример риба, говеда или свинско). Тоа навистина се сведува на преференциите на поединците.

 

Пептан IIm е хидролизиран колаген тип II матрица извлечена од ‘рскавица од природен извор, тој е специјално развиен за да го поддржи здравјето на зглобовите при помала дневна доза (1 –3гр.)

 

Зависи од тоа што барате, ако барате целокупна здравствена поддршка, вклучувајќи кожа, коса и подвижност, тогаш Peptan е ваш избор. Ако барате унапредување на здравјето на зглобовите, тогаш ви препорачуваме да користите Peptan IIm

Постојат докази дека и Peptan и Peptan IIm можат да го поддржат здравјето на зглобовите со ублажување на непријатноста во зглобовите, промовирање на функцијата на зглобовите и намалување на воспалението. Постојат повеќе потенцијални апликации бидејќи целната популација може да варира од спортисти (чии зглобови се подложени на стрес), до постари луѓе (групата најмногу погодена од условите за ограничување на подвижноста, како што е вкочанетоста на зглобовите). Peptan IIm го поддржува здравјето на зглобовите со заштита на ‘рскавицата, обезбедување на амортизирање и подмачкување и антиинфламаторно дејство на пониско ниво на дозирање во споредба со Peptan.

 

КАКО ДА ГИ ВКЛУЧАМ PEPTAN И PEPTAN IIM ВО МОЈАТА ДИЕТА?

Пептанските колагенски пептиди се чист протеин и можат да се конзумираат во секое време од денот.

Врз основа на нашите студии, здравствените ефекти се забележани со дневниот внес на Пептан затоа препорачуваме да го земате на дневна основа за да се обезбеди ефикасност на Пептан.

 

Врз основа на нашите студии, здравствените ефекти се забележани со дневниот внес на Пептан затоа препорачуваме да го конзумирате на дневна основа за да се обезбеди ефикасноста на Пептан.

 

Пептанот во чистиот прав е неутрален по вкус и мирис и растворлив во ладна вода, па може лесно да се интегрира во различни видови храна и пијалоци кои одговараат на вашиот животен стил. Експериментирајте со рецептите.

 

Клиничките испитувања со Пептан не се извршени кај бремени жени, деца или адолесценти. Пред да земете Пептан, секогаш консултирајте се со лекар за совет.

 

Пептанот е превентивна исхрана што треба да се зема што е можно порано за групи кои се повеќе склони кон заболувања на зглобовите и коските, како што се постарите потрошувачи и спортистите. Пептанот е исто така ефикасно решение за спречување и неутрализирање на процесот на стареење на кожата. И Peptan и Peptan IIm не се наменети за дијагностицирање, лекување или спречување на која било болест.

 

САКАМ ДА ЗНАМ ПОВЕЌЕ ЗА PEPTAN:

Пептан е водечки светски бренд за колагенски пептиди произведен и продаден од Руселот. Откријте повеќе.

 

Пептанот е колагенски пептид од типот I. Во палетата производи на Peptan, Peptan IIm е матрица на хидролизиран колаген тип II, па од тука и колаген тип II.

 

Пептанот е поддржан со научни докази. Објавивме резултати од клинички студии кои ги покажуваат придобивките од Пептан за убавината на кожата, здравјето на зглобовите и закрепнувањето од вежбање, како и механички податоци кои објаснуваат како Пептан ги пренесува тие ефекти на клеточно ниво. Понатаму, нашите сеопфатни податоци од претклиничките студии покажуваат дека Пептан помага во одржување на здрави коски. Така, Peptan е уникатен колагенски пептид кој нуди холистичко решение за одржување на здравјето на мускулно-скелетниот систем и кожата. Нашиот научен тим континуирано работи на проширување на достапната наука и истражување на нови здравствени области за колагенските производи. Неодамна лансираниот Peptan IIm, хидролизиран тип II колагенска матрица за заеднички здравствени придобивки при помала доза е исто така поткрепен со научни докази.

 

Пептанот е докажан во повеќе научни студии за поддршка на мускулно-скелетното здравје, здравјето на кожата и косата. Познато е дека придонесува за бенефитите на целокупното здравје.

 

Пептанот се произведува во два различни степени на молекуларна тежина, 5000Da и 2000Da. Двата производи се високо биодостапни и се варат и апсорбираат со иста ефикасност.

 

Високо биодостапен, безбеден и чист, Пептан обезбедува суштински извор на протеини за да ги надополни потребите на телото за време и по напорните програми за вежбање. Една неодамнешна клиничка студија ги покажа корисните ефекти на колагенските пептиди за обновување на вежбање.

 

Со текот на годините доаѓа до вкочанетост на зглобовите, кршливи коски и губење на мускулната маса. Коските, зглобовите и мускулите имаат заедничка компонента, а тоа е колаген. Додатокот од 8 g на ден Пептан може да помогне во одржувањето на здравјето на ткивата и да ја промовира мобилноста.

 

Апсолутно. Нашите механички студии во областа на здравјето на зглобовите јасно покажуваат дека ефектите на Пептан врз структурата на ‘рскавицата и воспалението се зависни од дозата. Ова убаво се поврзува со зависноста од дозата на апсорпцијата на пептан, со нивоата на циркулирачки хидроксипролин што се зголемуваат со администрираната доза. Од научна гледна точка, зависноста од дозата на ефектот го засилува нивното биолошко значење, што навистина го поврзува со суплементацијата од Пептан.

 

Колагенот претставува 90% од органската коскена маса. Коската е динамично ткиво кое постојано се превртува. Нашите објавени докази покажуваат дека Пептан ефикасно ја турка оваа рамнотежа кон формирање на ново коскено ткиво, во исто време забавувајќи ја деградацијата на коските. Зголемување на густината на коскената маса може да се забележи кога се зема додаток од 10 g дневно хидролизиран колаген за период кој се движи од 3 до 12 месеци.

 

Намалената хидратација на кожата е одговорна за губење на еластичноста и развој на брчки. Покажавме дека Пептан го подобрува нивото на влажност на кожата. Уште повеќе, Пептан ја поддржува внатрешната колагенска мрежа на подлабоките слоеви на кожата, со зголемување на нејзината густина, како и подобрување на структурата на влакната.

 

Според клиничките испитувања, дневната доза од 5 до 10 грама пептан дневно ќе помогне да се одржи хидратацијата, цврстината и еластичноста на кожата, односно нејзината младост и убавина. Некои студии покажаа дека хидратацијата на кожата се подобрува по еден до два месеци. Неколку заедници ги покажаа придобивките од колагенските пептиди за зачувување на здравјето на зглобовите. Повеќето студии покажуваат ефекти во рок од 3 месеци.

 

Да, Пептан е чист протеин и 100% безбеден, во многу готови производи, исто така, ќе откриете дека Пептан е измешан за да таргетира одредени здравствени придобивки, како што се витамин Ц, витамин Д итн. Некои студии дури го покажуваат синергетскиот ефект на земање колаген пептиди со други хранливи материи, на пример, калциум.

 

назад кон врвот